Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Državna službenica ucjenjivala poznatog biznismena

Preuzmite sliku

Iz Državne revizorske institucije su potvrdili da kod njih postoji zaposlena sa imenom i prezimenom osumnjičene, ali da oni o njenom eventualnom hapšenju nisu obaviješteni

Aleksandra R. (48), koja se sumnjiči da je ucjenjivala jednog uglednog Beograđanina tražeći mu novac ukoliko ne želi da njegova porodica vidi njihove zajedničke snimke, uznemiravala je i prijetila supruzi svog aktuelnog partnera Mladena Đ. (51), koji je s njom uhapšen zbog ovog krivičnog djela.

Sumnja se da je upravo novi partner Aleksandre R. – Mladen Đ. bio posrednik koji se sastao sa ucjenjenim i preuzeo 4.000 eura, koliko im je ovaj dao.

Kada su mu tražili još 15.000 eura, on je sve prijavio policiji i tako su početkom nedjelje i uhapšeni.

Inače, kako je Kurir pisao, Aleksandra R. zaposlena je u Državnoj revizorskoj instituciji, i to na poslovima revizije direktnih i indirektnih korisnika budžeta Republike Srbije. S muškarcem kog je, kako se sumnja, ucjenjivala navodno je bila u vezi do prije nekoliko mjeseci.

– Prije oko mesec dana Aleksandra R. počela je da šalje uznemirujuće poruke supruzi Mladena Đ, čovjeka koji je osumnjičen da je zajedno s njom ucjenjivao njenog bivšeg partnera. Interesantno je da od supruge svog partnera zahtjevala da joj doveze njegov automobil “audi A3”, kao i lične stvari. Ženi je prijetila da će da završi u zatvoru i da zna sve o njoj, a u porukama koje joj je slala preko društvenih mreža pozivala se upravo na svoju funkciju – kaže izvor Kurira.

On otkriva da se Aleksandra R. u brojnim porukama koje je slala supruzi svog dečka pozivala čak i na svoje veze i poslovne kontakte sa srpskim ministrima.

– Prijetila je da s njom nema šale, jer je ona zbog posla koji radi “vrh države”, praktično da joj se sve može, pa čak i da joj uništi život – otkriva sagovornik.

Mladen Đ., koji se sumnjiči da je zajedno sa Aleksandrom R. učestvovao u ucjeni Beograđanina, kontaktirao je juče s redakcijom Kurira. Iako se prvo predstavio kao advokat osumnjičene, a onda priznao da je zapravo njen saučesnik, tvrdio je da ništa od onoga što je napisano o njima nije istina, a onda ipak rekao da čovjek kojeg su ucjenjivali nije biznismen.

Na saslušanju u tužilaštvu oni su priznali da su izvršili krivično djelo, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode, ali je istraga protiv njih nastavljena.

On navodi i da, koliko mu je poznato, od Ivane Đ. nije tražila novac, već automobil i sve stvari Mladena Đ.

Iz Državne revizorske institucije su potvrdili da kod njih postoji zaposlena sa imenom i prezimenom osumnjičene, ali da oni o njenom eventualnom hapšenju nisu obaviješteni. S druge strane, njene kolege iz te institucije rekle su da nisu iznenađene hapšenjem i da je ona i ranije pravila skandale. (Kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,