Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Scena kao u filmu: Kamion završio na dnu provalije, a vozač se spasio skokom iz kabine u zadnji tren

Preuzmite sliku

Prevrnuti kamion s prikolicom u provaliji dubokoj nekoliko desetaka metara s rasutim balvanima svjedoči nesreći do koje je došlo u srijedu oko 11.40 na šumskoj cesti Vasine Laze – Vidovci kod Požege.

– Vidio sam vozača i lugara. Bio sam u šumi i tražio sam gljive. Pomislio sam da niko nije mogao tu nesreću preživjeti, a onda sam čuo da je vozač prošao neozlijeđen, što mi je jako drago – rekao je muškarac kojeg smo sreli na šumskoj cesti.

Osim vozača T.T. (32) u kamionu je bio i njegov mlađi kolega.

 • – Sin mi nije puno pričao o nesreći, samo šuti, rekao mi je da je na tom mjestu cesta jako propala. Dan prije padala je jaka kiša. Utučen je i još pod dojmom onoga što se dogodilo. Taj posao radi duže vrijeme i ima iskustva, ali sve do jednom. Hvala dragom Bogu što je njega, a i njegovog kolegu sačuvao, što se moj sin vratio živ svojoj porodici. Ni danas nije kod kuće otišao je na Psunj, jer im je tamo ostao jedan kamion u kvaru – ispričao je otac vozača kamiona.

  Propao točak pa sletio u provaliju

  Neslužbeno doznajemo da je vozač kamiona u trenutku kada je prijetilo da će se prevrnuti u ponor iskočio iz kabine kamiona i tako se spasio, dok je u kabini ostao njegov kolega, koji je također prošao bez ozljeda.

 • Iz PU požeško-slavonske kažu da se vozač (32) koji je upravljao teretnim vozilom s poluprikolicom nije kretao skupom vozila sredinom kolnika, već više desnim rubom.

  – Uslijed lošeg makadamskog dijela ceste došlo je do propadanja točka i slijetanja u provaliju, a potom i prevrtanja. Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,