Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pse tragače iz Hrvatske uključuju u potragu za žrtvama zemljotresa

Preuzmite sliku

Ovo je ono zbog čega vrijedno treniramo, a ujedno se nadamo da nikad nikome neće trebati naša pomoć.

Vlada je danas odlučila da će Hrvatske helikopterom Hrvatske vojske poslati u Albaniju, koji je pogodio niz snažnih potresa, specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske brigade Ravnateljstva civilne zaštite.

Hrvatsko Udruženje za obuku potražnih pasa objavila je na svojoj Facebook stranici da su njihovi timovi mobilizirani danas u jutarnjim satima od strane Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u svrhu pomoći i potpore albanskim službama zaštite i spašavanja.

Helikopterske posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ostat će na raspolaganju u Albaniji do daljnjega. Pridružila su im se i tri tima iz partnerske udruge Kossp Zagreb (Klub za obuku službenih i sportskih pasa).

Veliki odjek izazvala je njihova objava sa slikom psa koji gleda kroz prozor aviona koji leti za Tiranu – uz poruku “Idemo raditi ono za što smo vježbali godinama i nadali se da se nikad neće dogoditi”.

– Ovo je ono zbog čega vrijedno treniramo, a ujedno se nadamo da nikad nikome neće trebati naša pomoć…ali kad do toga dođe…spremni smo, poručili su iz Facebook grupe Spasioci KOSSP.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,