Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Probudila se djevojčica koju je otac na Pagu bacio s terase

Preuzmite sliku

Najteže povrijeđena djevojčica, jedna od četvero djece koju je njihov otac jedno po jedno bacio s balkona porodične kuće u Pagu u četvrtak, je pri svijesti i samostalno diše.

“Djevojčica je u općenito u boljem stanu. Više nije uspavana, probudila se i pri svijesti je. Sada samostalno diše. Moguće je da uskoro neće biti potrebe za intezivnim liječenjem nego na nekakvom normalnom odjelu. Što se tiče operacija u području prijeloma lobanje i usta, to će se odlučiti u narednim sedmicama. Sada nije nužna operacija”, rekao je ljekar Toni Matić s KBC-a Rebro, prenose Vijesti.hr.

Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar, dobro su i oporavljaju se prema očekivanjima, potvrdio je u subotu Hini Edi Karuc, zamjenik direktora zadarske bolnice.

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić kazao je Hini da je Josip Rođak (54), otac koji je pokušao ubiti svoje četvero djece, u septembru 2017. godine nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava.

Na istu kaznu zatvora osuđena je i njegova supruga, majka djece. Budući da se na prvostepenu presudu nisu žalili, ona je u novembru 2017. postala pravomoćna, rekao je Klarendić.

Josipu Rođaku jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te radi neometanog odvijanja kaznenog postupka zbog posebno teških okolnosti kaznenih djela.

Protiv njega vodi se postupak zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju, za što je hrvatskim zakonom propisana kazna i do 40 godina zatvora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,