Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Policajac sa snimka na kojoj su se pjevale četničke pjesme uputio izvinjenje

Preuzmite sliku

Snimak je objavio jedan od pripadnika Policijske uprave Priboj, a kako doznaje lokalni portal, slavili su rođenje sina kolege policajca. Pa zapjevali četničke pjesme. Jedan od policajaca uputio je izvinjenje…

Nakon što se društvenim mrežama proširila skandalozna snimka policajaca iz Priboja u Srbiji koji pjevaju četničke pjesme, javio se jedan od policajaca sa snimke, Dragan Zeković.

Podsjećamo, snimku je objavio Sandžak press, a na njoj se čuje kako policajci, od kojih su neki, kako piše spomenuti portal, visoko rangirani, pjevaju četničke pjesme o Vukovaru, Srebrenici i genocidu.

Dragan Zeković jedan je od policajaca na snimci. On je tu večer slavio rođenje sina.

– Kao neko ko živi u multietničkoj sredini i ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim se ispričati svima koje je uvrijedila pjesma koja se čula tu večer i koja je poslala veoma lošu poruku – napisao je policajac Zeković na Facebooku.

– Žao mi je što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim. Ponavljam, nije se trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo – dodao je i objasnio kako su muziku puštali s liste skinute s interneta.

Tu večer slavio je rođenje sina.

– Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu, rođenje sina, pretvorilo u negativan kontekst uslijed nenamjernog emitiranja sporne pjesme – zaključio je i dodao da će ubuduće na stihove ovakvih pjesama reagirati isključivanjem muzike.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje