Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Napadač koji je sinoć pucao na srpske dječake na Kosovu sin je poginulog pripadnika OVK

Preuzmite sliku

Osumnjičeni za sinoćnji oružani napad na Stefana i Miloša Stojanovića u Gotovuši kod Štrpca je Azem Kurtaj (33).

Radi se o pripadniku Kosovskih bezbjednosnih snaga i sinu poginulog borca OVK Danuša Kurtaja, pišu kosovski mediji. Podsjetimo, Stefan (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su sinoć u Gotovuši.

Na njih je otvorio vatru muškarac iz automobila u pokretu, kada su nosili badnjak. Kosovska policija je brzom reakcijom nedugo nakon incidenta uhapsila A.K. (33).

Kosovski Srbi postavili su odmah nakon ovog događaja barikade tražeći da se počinioc uhapsi, no tokom iste večeri su ih uklonili nakon što je A.K. uhapšen.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj potvrdio je ranije da je osumnjičeni za ranjavanje pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga.

Mehaj je na Facebooku da će se prema osumnjičenom A. K. (33) “postupati po propisima i zakonima koji važe u Ministarstvu odbrane i snagama sigurnosti”.

“Sada sam obavješten da je jedan pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga uključen u slučaj koji se desio u Štrpcu. Ovim slučajem se bave pravosudni i organi reda. On će biti tretirani prema propisima i zakonima koji su na snazi”, napisao je Mehaj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,