Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Milo Đukanović glasao na izborima za predsjednika Crne Gore

Preuzmite sliku

Aktuelni predsjednik Crne Gore i kandidat za novi petogodišnji mandat Milo Đukanović glasao je danas na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Savo Pejanović”, u Podgorici, javlja Anadolija.

Na današnjim predsjedničkim izborima, osmim od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori i četvrtim od obnove nezavisnosti, učestvuje sedam kandidata.

Prvi na listi je lider Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni šef države Milo Đukanović, a drugi na glasačkom listiću je Jakov Milatović, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić je na trećem mjestu na glasačkom lisiću, na četvrtom je influenser Jovan Radulović, a na petom Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore. Na šestom mjestu izborne liste je lider Demokrata Aleksa Bečić, a na sedmom kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović-Stanković.

Današnje izbore nadgledaju posmatrači OEBS-a, kao i više stotina posmatrača Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) i Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje