Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Malčanskom berberinu Monika je četvrtog dana uspjela pobjeći: Zaprijetio sam da ću joj ubiti roditelje, pa se vratila

Preuzmite sliku

Ninoslav Jovanović istražiteljima otkrio da je djevojčica četvrtog dana od otmice iskoristila njegovu nepažnju i istrčala na ulicu, ali da je on uspio da izmanipuliše njom

Monika Karimanović (12), koju je Ninoslav Jovanović (46), zvani Malčanski Berberin, 20. decembra oteo i 10 dana je mučio i držao u zatočeništvu, uspjela je da četvrtog dana, u jeku policijske potrage, pobjegne od monstruma na ulicu!

Hrabra djevojčica, koja je silovatelja gađala kamenjem, iznemogla i izmučena, međutim, vratila se u kuću u kojoj ju je Jovanović držao pošto je zaprijetio da će da joj ubije roditelje ako ode, tvrdi izvor Kurira iz istrage.

Skupila hrabrost

– Djevojčica, koja je već bila u teškom stanju kada su 22. decembra po podne stigli u napuštenu kuću u mjestu Orešac, uspjela je da skupi hrabrost i istrči na ulicu. Međutim, monstrum je izletio za njom i, uz prijetnju da će joj ubiti roditelje, uhvatio je i vratio u kuću – kaže izvor.

On podsjeća da je Malčanski Berberin na saslušanju poslije hapšenja priznao zločin, otmicu i silovanje devojčice, kao i da je detaljno opisao kako su se kretali.

Jovanović je otkrio da je namjeravao da sa djevojčicom bježi automobilom koji je 20. decembra, prije otmice, ukrao od rođaka u Malči, ali da je zbog udesa koji su imali odlučio da nastave pješke. – Ispričao je da se u ukradenom automobilu vozio besciljno sve dok u Brzom Brodu nije vidio djevojčicu sa školskim rancem, i istog trenutka odlučio je da je otme – kaže sagovornik i podsjeća da je monstrum djevojčicu namamio tako što joj je rekao da radi kao električar u njenoj školi. Kad je Monika shvatila da je ne vozi ka školi, navodno joj je rekao da ju je oteo jer je njen otac ukrao neke dragocjenosti.

Djevojčicu je, kako je sam priznao, najprije odveo u zemunicu u Malči i tamo se iživljavao nad njom.

– Ujutro je dijete natjerao da ponovo uđe u auto. Međutim, čim su krenuli, udario je u drugi auto, pa put nisu mogli da nastave kolima. Krenuli su duž pruge, ka mjestu Orešac, gdje je znao da punac njegovog brata ima praznu kuću. Tog dana, mještanin Niševca ih je vidio. Na putu do Orešca, kako je Jovanović priznao, prespavali su u štali u mjestu Svrljiški Miljkovac. Sutradan su krenuli dalje, od jednog mještanina uzeli flašu vode i 22. decembra stigli u Orešac. Te večeri je ukrao hranu iz jedne kuće i ponovo zlostavljao, a potom i šišao djevojčicu, i to prvo perorezom, pa ukradenim makazama – prenosi sagovornik jezivo priznanje višestrukog povratnika.

Čuo potjeru

Navodno, uz priznanje da je kriv, on je hladnokrvno rekao i da nije mislio da će cijela Srbija da se podigne na noge zbog otmice jedne djevojčice.

– Rekao je i da nije imao mobilni, ali da mu je bilo jasno da je otkriven i da ga traže, pošto je u nekoliko navrata čak vidio policiju i vojsku – dodaje sagovornik Kurira.

Malčanski Berberin priznao je i da je djevojčica plakala i molila ga da je pusti, ali da njemu to nije padalo na pamet.

Vezano | Majka ‘jezivog berberina’: Prvu je curicu ošišao sa sedam godina

Vezano | Malčanski berberin ne želi u sobu jer se plaši da će ga silovat (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje