Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kosovo: Počelo ograničenje kretanja građana zbog pandemije COVID-19

Preuzmite sliku

U glavnom gradu Kosova Prištini večeras je ponovo počelo ograničenje kretanja građana u okviru mjera Vlade Kosova na sprečavanju širenja COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon 21 sat zatvoreni su ugostiteljski lokali, ali nisu svi građani ispoštovali nove mjere. Njihovo prisustvo na ulicama je bilo vidno, pa su pripadnici policije Kosova bili prinuđeni da ih zaustavljaju i da provjeravaju i upozoravaju da je počela zabrana kretanja.

Danas su stupile na snagu nove mjere Vlade Kosova kojima je u gradovima sa velikim brojem zaraženih osoba koronavirusom, Prištini, Prizrenu, Uroševcu i Vučitrnu uvedena zabrana kretanja građanima od 21 sat uveče do 5 ujutru.

Istovremeno svim restoranima, kafićima, noćnim klubovima u drugim ugostiteljskim objektima zabranjen je rad od 21 do 5 sati na cijeloj teritoriji Republike Kosovo. Izvan ovog rasporeda mogu raditi samo na otvorenom, poštujući udaljenost 1,5 metara između stolova, kao i usluge “ponesite sa sobom”.

Prema posljednjim podacima Nacionalnog instituta javnog zdravlja Kosova trenutno je u zemlji aktivan 1.531 slučaj zaraze koronavirusom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje