Nedjelja, 27. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ko je ubijeni mafijaš u Beču? Lažirao dokumente, strica mu brutalno ubili, bratu raznijeli noge…

Vladimira Roganovića iz Herceg Novog, koji je u mafijaškom obračunu ubijen danas u Beču, sigurnosne službe označavale su kao člana kavačkog klana. 

On je u Srbiji u maju 2017. osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja dokumenata, a izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dva krivična djela, piše Kurir.

Crna Gora je za njim raspisala potjernicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u diskoteci, a trebao je odslužiti i kaznu zbog ilegalnog oružja.

Kao razlog za podnošenje zahtjeva da kaznu služi u Crnoj Gori Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS.

Njegov brat Duško Roganović teško je povrijeđen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Njegov stric Niko Roganović je ubijen. Roganović je svojevremeno bio hapšen zbog sumnje da je sinu Dušku i bratancu Vladi pomogao da se sakriju poslije ubistva Marka Vesnića, a takođe je sumnjičen i za šverc 11 tona cigareta.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima za samo mjesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.

 • Dojavio o bombi iz Beograda?!

  Prema navodima optužnice, Roganović je u aprilu prošle godine sa mobilnog telefona iz Beograda pozvao Operativnokomunikacioni centar Uprave policije kada je rekao: “Postavio sam bombu u Bigl. Ubiću ga”.

  Protekle godine diskoteka Bigl u Podgorici je više puta bila ispražnjena zbog dojava o lažnim bombama. Policija je rasvjetlila samo jednu dojavu za koju je osumnjičen Novljanin Vladimir Roganović, prenosi Pobjeda.

  Ubili vođu navijača?!

  Braća Roganovići okarakterisani su kao vođe “kavačkog klana” a u žižu javnosti dospjeli su 2009. godine nakon ubistva vođe navijača “Delija” Marka P. Vesnića. Obojica su, zajedno sa Draženom Čađenovićem koji im je bio saučesnik, bili u bjekstvu, dok se nisu predali. Zbog ovog ubistva Duško Roganović osuđen je na 12 godina zatvora, a odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,