Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kapetan broda koji je pronašao tijelo: “Na tenisici mladića je slovo V, isti znak kao i na Matejevoj obući”

Preuzmite sliku

Voda ga je odvukla tamo do stepenica, pa su ga izvukli – rekao je jedan od mornara.

Mornari koji su ugledali tijelo muškarca u Dunavu, a za koje se sumnja da bi moglo biti tijelo nestalog Splićanina Mateja Periša, za Telegraf.rs rekli su da je tijelo viđeno oko 9.30 sati i da je plutalo pored broda.

– Voda ga je odvukla tamo do stepenica, pa su ga izvukli – rekao je za Telegraf.rs jedan od mornara, dodajući kako smatra da je tijelo bilo “zakačeno” ispod mosta, te da ga je košava (vjetar op.a.) istjerala prema obali.

 • Kapetan broda Milovan Zelenović, koji je pronašao tijelo mladića u Dunavu kod Ade Huje, rekao je pak za Telegraf.rs sljedeće:

  – Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 ili pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je obučen isto kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu tenisicu i crnu majicu, rekao je Zelenović.

  Vezano | U Dunavu pronađeno beživotno tijelo, vjeruje se da je riječ o Splićaninu Mateju Perišu

 • – Mladić na sebi ima traperice, jednu tenisicu na kojoj je slovo V koje imaju i tenisice Mateja Periša. Kada sam našao tijelo, djelovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga tenisica je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vjetar puhao pa je ovdje donio tijelo. Ja sam zvao policiju u 9: 10. Dao sam izjavu u policiji, ispričao je kapetan Zelenović.

  Matejev otac Nenad Periš za Telegraf je ranije rekao da se odjeća nađena na tijelu se poklapa garderobom koju je mladić iz Splita nosio u trenutku nestanka u Beogradu, u noći 30. na 31. decembra 2021. godine.

  – Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd, rekao je Nenad Periš.

  Podsjetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba “Gotik” gdje je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

  Potragu su pratila brojna nagađanja, pretpostavke i tvrdnje, ali je u međuvremenu MUP Srbije pregledom snimki sa svih nadzornih kamera i na temelju raspoloživih informacija napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno izviješten i MUP RH.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje