Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ivan Ivanović otkupio “svjetleći falus”

Preuzmite sliku

Skulpturu “Keep light” u obliku svjetlećeg falusa, djelo umetnika Andreja Josifoskog Pijaniste, otkupio je voditelj Ivan Ivanović. Ono o čemu se danima šuškalo, večeras je potvrđeno u Ivanovićevoj emisiji “Četiri i po muškarca”, koja se emituje na televiziji Nova S. Novac od prodaje Pijanista će donirati u dobrotvorne svrhe.

Voditelj emisije “Veče sa Ivanom Ivanović” otkupio je “svjetleći falus” za koji kaže da simboliše “sve što Beograđani misle o tome kako beogradske vlasti vode ovaj grad posljednjih godina”.

“Na kraju ovaj predivni, impresivni falus simboliše sve ono što Beograđani osjećaju prema gradskoj vlasti, a simboliše i ono što gradska vlast daje Beograđanima”, rekao je Ivanović.

Dodao je i da je “svjetleći falus” možda jedina zajednička stvar koju ova gradska vlast i Beograđani imaju.

Vezano | U centru Beograda zasijao veliki falus ispred Skupštine

“Mi ovo dobijamo, a isto to bismo i dali. Ista stvar je i kod njih. Još ga ne dobijaju, ali bi ga dali, tj. daju ga ali ne ovako lijepog”, zaključio je on.

Ivanoviću se ideja autora djela mnogo dopala, a pošto su gradske vlasti ozbiljno riješile da ga uklone, odlučio je da spoji dvije stvari – da sačuva ovaj beogradski “penis” i da ispuni humanitarnu želju Pijaniste.

Skulptura “Keep light” će od sada biti u redovnoj postavci u studiju u kom se snima emisija “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

Polovina sredstava od prodaje skulpture biće iskorišćena za osnivanje “Run away” fondacije, koja će, kako je istakao Pijanista, “liječiti kulturu”, odnosno finansirati manifestacije i događaje u kulturi i umjetnosti.

“Druga polovina novca biće uplaćena za liječenje djece, ali imam ideju da, s obzirom na to da puno sarađujem sa jednim romskim naseljem u mojim umjetničkim poduhvatima, lično kupim i napravim paketiće koje ću im odnijeti da se i ta djeca raduju”, rekao je umjetnik.

Ivanović se zahvalio autoru i poručio Beograđanima da se ne brinu, jer će svakog ponedjeljka od 22 sata na Novoj S moći da vide ono što osjećaju prema gradskim vlastima.

Inače, voditelj je ranije na svom Twitter nalogu prokomentarisao djelo Pijaniste, upoređujući oblik skulpture sa djelovanjem zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića.

“Polemika da li je svjetleće spolovilo umjetnost? Sve što pokreće ljude jeste umjetnost, a hiljadu ljudi pohrlilo je da vidi đoku i slika se pored. Veliki doprinos dao je i Vesić, jer đoka je personifikacija njegovog djelovanja u Beogradu”, napisao je Ivanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje