Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatskoj izručen osuđenik za ratni zločin Ivica Husnik

Preuzmite sliku

Pravomoćno osuđeni okrivljenik za ratni zločin na području Vukovara 61-godišnji Ivica Husnik izručen je iz Srbije Hrvatskoj 7. jula i nalazi se u Centru za dijagnostiku Zatvora u Remetincu, potvrdili su u ponedjeljak na osječkom Županijskom sudu.

Za Husnikom je bila raspisana međunarodna tjeralica jer je pravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda u Osijeku iz 1997. godine bio osuđen na osam godina zatvora zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog na području Vukovara u vrijeme Domovinskog rata, priopćio je glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Teretilo ga se da je, uz još šestoricu okrivljenika, počinio kazneno djelo silovanja, a 2017. godine je u Beogradu pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u studenom 1991. godine na poljoprivrednom dobru Ovčara, kod Vukovara, javlja Hina.

S obzirom da tokom boravka u Srbiji nije uspio dobiti srbijansko državljanstvo, hrvatsko Misnistarstvo pravosuđa tražilo je njegovo izručenje radi odsluženja zatvorske kazne, temeljem pravomoćne presude koja mu je izrečena u Hrvatskoj, pa je 7. jula i izručen, pojasnili su na sudu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje