Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Vozač BMW-a koji je skrivio nesreću kod naplatnih kućica bio pod uticajem droga i lijekova

Zagrebačka policija saopštila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog izazivanja saobraćajne nesreće. Ukoliko ga se proglasi krivim, prijeti mu kazna zatvora od osam godina.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, okončali su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakim vozačem BMW-a koji je skrivio saobraćajnu nesreću kod naplatnih kućica Sveta Helena u četvrtak te su utvrdili da je osim što nije prilagodio brzinu vožnju sukladno znakovima na cesti, također vozio pod utjecajem droga i lijekova.

”Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. jula 2019. godine u 12:43 na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući ličnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu saobraćajnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne kućice auto ceste, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobno teške tjelesne ozljede.

  • Protiv istog je nadležnom Općinskom državnom tužilaštvu Zagrebu podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ‘Izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom prometu’ iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku”, saopštila je policija. (Dnevnik.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,