Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Otvorene terase kafića primaju prve goste

Preuzmite sliku

Od danas su u cijeloj Hrvatskoj na snazi nove epidemiološke mjere kojima su omogućeni rad terasa kafića i restorana i sportski treninzi u zatvorenom, ali uz održavanje propisanog fizičkog razmaka i druga ograničenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Terase zagrebačkih i kafića u cijeloj Hrvatskoj otvorene su za goste koji od ranog jutra na osunčanim mjestima ispijaju svoju prvu kavu uz dnevne novine i druženje.

U Zagrebu je otvorena većina terasa u centru, iako neke nemaju ni prve goste zbog još uvijek hladnog vremena i niskih temperatura koje boravak na otvorenom ne čine ugodnim.

Dozvola rada terasa kafića, bez mogućnosti ulaska gostiju i konzumacije pića u zatvorenom dijelu kafića dio je popuštanja epidemioloških mjera koje će na snazi ostati do 15. ožujka, a onda će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odlučiti hoće li mjere ostati iste, hoće li se dodatno opustiti ili postrožiti, a tome će glavni razlog biti broj novozaraženih od koronavirusa.

Na terasama kafića je dopuštena tiša muzika, a razmak između stolova mora biti najmanje tri metra. Riječ je o mjeri koje se samo dio vlasnika kafića pridržava, a jedna od mjera je i da terasa ne smije biti ograđena pleksiglasom ili drugom vrstom ograde kako ne bi došlo do zadržavanja aerosola i širenja koronavirusa.

Propisano radno vrijeme terasa kafića je od 6 ujutro do 22 sata navečer.

Sportski treninzi omogućeni su uz održavanje razmaka među osobama u zatvorenom, tako da će za sada biti moguće održavanje kondicijskih treninga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,