Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Kažnjeni organizatori sahrane Milana Bandića

Preuzmite sliku

Zagrebački holding i v.d. voditelja podružnice Gradskih groblja Roko Gruja kažnjeni su kao organizatori sprovoda Milana Bandića zbog kršenja epidemioloških mjera.

Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite podnijela je dvije prekršajne prijave: 20.000 kuna kazne (oko 5165 KM) mora platiti Zagrebački holding kao pravna osoba, a 10.000 kuna (oko 2583 KM) kazne dobio je v.d. voditelja Gradskih groblja Roko Gruja kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Osim toga, nadležnom Općinskom sudu bit će podneseni optužni prijedlog protiv pravne osobe, a to je Grad Zagreb, te odgovorne osobe, a to je v.d. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Protiv njih će biti podnesen optužni prijedlog jer su oni bili organizatori sahrane Milana Bandića.

“Inspekcijom je utvrđeno da je na sahrani bilo više od 1000 osoba, a Grad Zagreb je znao da će ih biti puno jer su se za to pripremali pa su tako organizovali 300 covid-redara, 4000 zaštitnih maski, na litre dezinfekcijske tekućine, tako da su bili svjesni prekršaja. Sud će presuditi jesu li krivi te kolika će im biti kazna”, naveli su iz Ravnateljstva civilne zaštite. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,