Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Holivudski glumac stigao u Srbiju: Johna Malkovicha čuvalo jako obezbjeđenje sve do ulaska u atomobil

Preuzmite sliku

Slavni holivudski glumac, John Malkovich, počasni je gost 48. FEST-a. Na svečanom zatvaranju, danas, tokom posljednjeg dana FEST-a, biće mu uručeno priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Ovaj svestrani umetnik nastupiće večeras sa muzičko-scenskim performansom “Muzički kritičar”.

Poznati američki glumac, producent i režiser, obratiće se medijima danas na konferenciji za štampu, prenosi Kurir.rs.

Zbog dolaska slavnog glumca organizovano je obezbjeđenje koje ga je spremno čekalo na VIP izlazu beogradskog aerodroma. Protokol je strogo zabranio prilazak glumcu koji je insistirao na tome da ne želi kontakt sa medijima. Malkovich je sletio na vrijeme u 14:05h I to letom iz Beča, a kada je izašao sa aerodroma djelovao je raspoloženo.

 • Glumac se uputio ka jednom poznatom hotelu koji se nalazi u centru Beograda, gdje mu je obezbjeđen predsjednički apartman.

  Navodno, za svoju posjetu Malkovich će dobiti 100.000 eura. Holivudski glumac John Malkovich je počasni gost 48. Fest-a na čijoj završnici će mu danas biti uručeno priznanje Beogradski pobjednik za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

 • Nakon konferencije na kojoj će se obratiti predstavnicima medija, John koji se pored filma bavi i muzikom i modnim dizajnom, upriličiti će resital uz muzičku pratnju. Ovaj čuveni glumac koji je dvaput nominovan za Oskara je našoj publici i dalje najpoznatiji po ulozi u kultnom filmu “Biti John Malkovich” u kojem glumi samog sebe.

  Zanimljivo je to da je napisao scenario za kratki film “100 godina” koji je režirao Robert Rodriguez, a koji je zatim zapecaćen i planirano je da bude prikazan 18. novembra 2115. godine.

 • Malkovichevo porijeklo je navodno sa ovih prostora, jer je i sam glumac jednom prilikom rekao da ne zna koliko je ta informacija tačna. “Moj otac o svom ocu je uvijek govorio da je bio najveći lažljivac na svijetu, pa je tako lagao i o našem porijeklu”, izjavio je Malkovich. Tada je istakao i da se oduvijek osjeća kao Amerikanac, jer je rođen u Americi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,