Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gužva u Beogradu, Bosanci i Crnogorci pohrlili na vakcinaciju

Preuzmite sliku

Najviše je državljana Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u kojima je cijepljenje ili na samom početku ili još nije ni počelo

Osim svojih građana, Srbija je započela sa širim cijepljenjem. U halama Beogradskog sajma u toku je cijepljenje stranih državljana koji su se prijavili preko sistema eUprave.

Kako javljaju reporteri Nove.rs s mjesta događaja, već prije 8 sati bio je red ispred Hale 3 na Sajmu. Cijepe se državljani Srbije, ali i građani susjednih država koji su se prijavili preko eUprave.

Najviše je državljana Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u kojima je cijepljenje ili na samom početku ili još nije ni počelo.

Građanima zemalja iz regiona na raspolaganju je vakcina AstraZeneca, a prema riječima zaposlenih danas nije moguća imunizacija vakcinama Sinofarm, Fajzer ili Sputnjik V.

Ekipa portala Nova.rs razgovarala je sa građanima Bosne i Hercegovine koji su došli na Sajam. Najviše građana je iz Sarajeva, koji su požurili da dođu u Beograd prije subote jer očekuju da će za vikend biti veća gužva.

Za prijavu stranaca za cijepljenje protiv koronavirusa preko portala e-Uprava u Srbiji dovoljno je da imaju samo srpski broj mobilnog telefona, objavila je Balkanska istraživačka novinarska mreža BIRN.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje