Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gost restorana u Hrvatskoj “uhvatio” konobaricu kako vodu iz česme sipa u boce za prodaju

Preuzmite sliku

Životni troškovi veći su no ikad, a u “moru” tehnika kako da se što više uštedi, pojedini znaju otići predaleko. Situacija koja se desila u Hrvatskoj to i potvrđuje, a javnost koja je priznala da ih prizor nije iznenadio, ne zna je li on za smijanja ili plakanja.

Naime, mediji u susjednoj zemlji raspisali su se o “sramotnoj situaciji” koja se dogodila na jednom od njihovih najpoznatijih otoka – Lastovu.

Kako je jedan čitatelj prepričao, za vrijeme ručka u restoranu čije ime nije otkriveno, slučajno je “uhvatio” konobaricu kako toči vodu sa česme u boce Jane.

“Bio sam s jednom grupom u konobi koju često posjećujem tokom ljeta i sezone. U jednom trenutku morao sam do WC-a, da bih, prolazeći pokraj šanka, vidio konobaricu kako u boce Jane od jedne litre ulijeva vodu iz slavine. Bilo je uredno posloženo nekih sedam-osam boca”, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

“Kad je zaposlenica restorana vidjela da je gledam i da sam malo šokiran, nasmijala se i rekla: ‘Rakija, rakija!’. Naravno da nije bilo riječi o rakiji, jer ona ne curi iz špine. Valjda me moje oči i zdrava pamet toliko služe”, dodao je za spomenuti medij.

Uredno posložene boce koje su čekale da budu napunjene, gost je fotografisao mobitelom, odlučivši da i druge upozori na neugodno iskustvo.

“To je za mene vrhunska sramota. Jednom riječju, prevara, sitno kokošarenje, otimanje ljudima koji su tu došli na odmor, u goste. Nikad im dosta, iako su zarade na hrani i piću astronomske”, rekao je ogorčeni čitatelj.

 • Korisnici na internetu priznali su kako ih nije iznenadilo ovakvo što, a kako to obično biva, mnogi su se i našalili sa ovom situacijom.

  “Pa iz čega da ljudi natoče praznu bocu, ako ne iz česme”, našalio se neko.

  “Treba objasnit ljudima da je kod nas bolja voda iz česme, nego iz boce”, još jedna je od šala.

  Neki su zaključili da je ovo “uobičajena pojava” ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim zemljama te da zbog toga treba pristati da se boce otvaraju isključivo za stolom, pred gostima.

  Inače, za spomenuti medij oglasio se i vlasnik restorana, koji je objasnio da ovakvo što nije istina, te da je “točena” voda namijenjena isključivo njihovim ličnim potrebama.

  “Konoba je u sklopu naše kuće, imamo šank, i tačno je da ulijevamo vodu u te boce, ali ne iz špine, nego iz plastike od 7, 6 litara, Jana, Cetina, ali za nas. Nas je svaki dan za ručkom 10 do 12, što članova porodice, što osoblja, a voda na Lastovu nije za piće jer je puna je hlora i kamenca”, glasi njegovo objašnjenje.

  Kako je istakao, u lokalnoj trgovini, godišnje kupuju po 400 pakovanja vode.

  “Nema šanse da varamo svoje goste. Kažem, da je neko vidio da je dobio otvorenu bocu, to bi bila druga priča”, zaključio je on.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje