Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Genijalan osvrt Zorana Kesića: “Mile Dodik i tajna ukrajinske ikone”

Preuzmite sliku

Kesić zajedno sa ekipom Njuz neta posljednjih sedam godina radi televizijsku humorističku emisiju “24 minuta sa Zoranom Kesićem”

Optužba za upotrebu ukradenih kulturnih dobara nikome ne ide u prilog, a pogotovo političaru i zvaničniku jedne države. Nakon što je, na osnovu pečata shvaćeno, da ikona pripada državi Ukrajini i da je ukradena iz muzeja, iz ukrajinske ambasade su se obratili ministrici vanjskih poslova BiH s molbom da istraži otkud ta ikona koju je poklonio Lavrovu kod Dodika. Nedugo nakon aktueliziranja ovog pitanja ikona je vraćena u BiH, a brojna pitanja o njenom porijeklu i dalje su otvorena.

Popularni srbijanski satiričar Zoran Kesić ponovo nasmijava cijeli region svojim epizodama, a ovaj put je na genijalan način obradio slučaj “Dodik i Ikona”.

“Naše teme su uvijek iste, zapravo. Već ovih sedam godina koliko postoji naša emisija, ja shvatam da su naše teme uvijek iste, a to su uočavanje laži, foliranja, demagogije, spinovanja, razotkrivanje medijske manipulacije, ukazivanje na tehnike kojima se sprovodi laž putem medija” istakao je ranije Kesić u jednom od prethodnih intervjua.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje