Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dramatičan VIDEO deložacije u Kninu: Simak koji javnost nije smjela vidjeti

Preuzmite sliku

Snimku deložacije obitelji Mišković iz Knina objavila je udruga Živi zid, na snimci se vidi policijsko postupanje prema okupljenima koji su pokušali spriječiti deložaciju.

Prije početka nasilne deložacije policija je rastjerala sve medije kako javnost ne bi vidjela svu strahotu policijske brutalnosti, međutim naše kamere ostale su u domu obitelji Mišković do samog kraja. Ova snimka dati će vam uvid u dosad neviđeno policijsko postupanje koje hrvatska javnost nikada nije smjela vidjeti“, stoji u opisu video snimke.

Policija privela 23 osobe koje su pokušale spriječiti deložaciju kninske obitelji

Kninska policija, postupajući po zahtjevu Općinskog suda u Kninu u petak je zbog kršenja javnog reda i mira u Policijsku postaju Knin privela 23 osobe koje su pružale otpor prilikom iseljenja obitelji Mišković iz njihove kuće zbog ovrhe, a iz udruge Živi zid tvrde da je policija djelovala nasilno.

Policijski službenici na teren izišli kako bi pružili pomoć sudskom ovršitelju pri iseljenju ovršenika, Dragana Miškovića, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske i dodali kako su pritom postupali temeljem zakona.

U priopćenju napominju kako su na mjestu događaja zatekli veći broj osoba koji su izražavali negodovanje zbog deložacije Miškovića iz obiteljske kuće, a tijekom cijelog postupanja 23 osobe su sprječavale sudskog ovršitelja u provođenju službene radnje.

Nakon što su se nazočni oglušili na upozorenje i naredbe policije da se mirno raziđu, kako bi se službena radnja mogla provesti, i nastavili su sprječavati ovrhovoditelja u postupku deložacije, policijski su službenici, zbog pružanja pasivnog otpora, uporabili najblaži oblik sredstva prisile – tjelesnu snagu, navode iz policije.

Privedene osobe su dobi od 14 do 42 godine, a većinom su iz udruge Živi zid koja u posljednje vrijeme pokušava zaustaviti deložacije diljem Hrvatske. Iako je na službenim stranicama udruge Živi zid danas navedeno kako je policija danas u Kninu djelovala nasilno, iz Policijske uprave šibensko-kninske izvještavaju kako nitko u intervenciji nije ozlijeđen, no kako je liječnička pomoć ponuđena 27-godišnjoj djevojci na njezin zahtjev, iako nije imala vidljivih ozljeda.

Policija navodi kako se nad 23 osobe provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje