Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Detalji pljačke u Dubrovniku: Zaštitare presreli na motoru, ukradeno oko 100 hiljada eura u gotovini

Jutros oko 7.40 sati na platou Zračne luke Dubrovnik dogodila se pljačka novca u kojoj su sudjelovala, prema prvim poznatim podacima, dvojica muškaraca na motociklu, piše Dubrovački vjesnik.

Kako je potvrđeno u PU dubrovačko-neretvanskoj, pljačkaši su oteli novac i motociklom se udaljili u nepoznatom smjeru, a potraga za njima i otetim plijenom intenzivno traje, kao i utvrđivanje svih ostalih za istragu relevantnih podataka.

Neslužbeno se saznaje da je riječ o vikend pazaru Zračne luke Dubrovnik koji je odnio neko dobro upoznat s detaljima prenosa novca za potrebe aerodroma.

  • Vezano | Pljačka u Dubrovniku: Maskirani opljačkali zaštitare, duge cijevi na aerodromu  

    Dubrovački dnevnik ipak piše kako se radi o novcu iz aerodromskog Duty free shopa. Navodno je ukradeno 100 hiljada eura u gotovini, kao i ‘slipovi’ od kartica, koji lopovima doduše ništa ne znače. Kako pišu, na ovom slučaju rade praktički svi policajci Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te su na aerodromu ‘duge cijevi’.

    Motociklisti su evidentno tačno znali kad će se kombi u pratnji zaštitara pojaviti ispred upravne zgrade dubrovačkog aerodroma, te su ga presreli prije nego je odnio novac prema Dubrovniku, najvjerovatnije do FINA-e.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,