Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Demonstranti napali redakciju N1 Slovenija, novinari spriječili njihov ulazak

Preuzmite sliku

Grupa demonstranata u Ljubljani pokušali je večeras ući u redakciju N1 Slovenije, a jedan od nasilnika je razbio i staklo na vratima redakcije. U neposrednoj blizini redakcije bačen je i suzavac koji se proširio i u prostorije N1.

Prenos četvrtog protesta na Trgu republike u Ljubljani, koji je naša ekipa pratila uživo na web stranici n1info.si, moralo je biti obustavljeno. Pojedini demonstranti pokušali su provaliti u prostorije N1, a novinari su uspjeli spriječiti ulazak u redakciju u posljednji čas.

 • Demonstranti koje naša ekipa nije pustila u prostorije redakcije su se nakog toga razbjesnili i razbili staklo na vratima.

  Nakon pokušaja ulaska u našu redakciju, morali smo zaključati naša vrata kako bismo osigurali sigurnost našeg tima. Prije toga, demonstranti su napali i jednog našeg snimatelja na putu.

  U trenutku kada smo otključali vrata, neki demonstranti, uključujući pijane i nasilne ljude, htjeli su ući u naše prostorije, nismo ih pustili u redakciju i ponovo smo zaključali vrata. U sljedećih nekoliko minuta ponovo smo uspostavili direktni prijenos.

  Protivnici vladinih mjera okupili su se i danas, četvrtu sedmicu zaredom, na Trgu republike u Ljubljani. Demonstranti, koji su bili na Trgu republike, tvrdili su da je ovaj put bilo manje ljudi jer je policija blokirala dolazak 30-ak autobusa u glavni grad Slovenije. Ljubljanska policija potvrdila je za N1 da je već privela jednu osobu, repera Zlatana Čordića – Zlatka. Policija je u jednom momentu počela koristiti vodene topove i suzavac nakon što demonstranti nisu poslušali naredbu da se raziđu, javio je reporter N1 Slovenija.

  Uprkos ograničenju kretanja u nekim dijelovima Ljubljane, Bleda i okolice Brda kod Kranja, protivnici vladinih mjera pozvali su na proteste, koji su počeli u 15 sati, na Trgu republike, gdje se isprva mogla vidjeti samo šačica ljudi.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,