Četvrtak, 20. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Crnogorski policajci dobili 56 novih automobila (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Raško Konjević uručio je danas 56 novih automobila marke Opel Astra službenicima Sektora policije opšte nadležnosti CG (SPON).

To je dio od ukupno 146 vozila koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo putem finansijskog lizinga, kroz tendersku proceduru, a čija je vrijednost skoro 1,9 miliona eura. Kako je saopšteno iz MUP-a, isporuka preostalih automobila se očekuje uskoro. Za SPON će biti opredijeljeno ukupno 97 vozila, dok će ostatak biti predat na raspolaganje službenicima Sektora kriminalističke policije.

Uručujući ključeve novih automobila komandirima saobraćajne policije, Konjević je rekao da očekuje da će novi automobili doprinijeti kvalitetnijem radu policije.

Prvi kontigent od 56 vozila je namijenjen za sektor policije za opšte nadležnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova je putem finansijskog lizinga, modela koji se koristi u drugim policijama u regionu realizovalo nabavku. Zajedno sa nabavkama koje smo imali za graničnu policiju, ozbiljno smo obnovili jedan od osnovnih resursa za rad policije, a to su automobili“, rekao je Konjević.

On je istakao da su sva auta koja se nabavljaju, su na dizelski pogon, sa malom potrošnja, sa malom potrošnjom goriva.

Nadam se da kroz ovaj aranžman koji će do kraja maja biti upotpunjen sa ukupno 146 automobila, da će značajno doprinijeti kvalitetnijem radu saobraćajne policije, policije za opšte nadležnosti, kao i kriminalističke policije“, rekao je Konjević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,