Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorac o turistima iz BiH: Sirotinja ne treba da ljetuje, samo troše asepsol!

Preuzmite sliku

Naime, iako je sezona jako slaba, on je našao manu u vidu turista iz Bosne i Hercegovine, koji, kako je rekao, možda prave profit hotelima, ali njemu stvaraju minus u poslovanju, jer mnogo troše asepsol.

I onaj mali broj turista koji trenutno boravi u Crnoj Gori, našao se na udaru jednog od ugostitelja. Kaže – od njih nema koristi, već samo štetu, jer mu troše sredstvo za dezinfekciju, prenosi Mondo.me.

Ovogodišnja turistička sezona gotovo da je potpuno propala, a na udaru jednog ugostitelja našli su se turisti koji trenutno borave u Crnoj Gori. Kako kaže, ne troše ništa, samo sredstva za dezinfekciju!

Ilija Armenko, turistički radnik i predsjednik zakupaca plaža, prilikom gostovanja u jutarnjem programu Vijesti “Boje jutra” neprijatno je iznenadio, kako trenutne goste, tako i one koji će od sutra moći da uđu u Crnu Goru.

Naime, iako je sezona jako slaba, on je našao manu u vidu turista iz Bosne i Hercegovine, koji, kako je rekao, možda prave profit hotelima, ali njemu stvaraju minus u poslovanju, jer mnogo troše asepsol.

“Hotel se prije dva dana napunio Bosancima. Ali od njih, sem hotela, nema tu ništa. Hoteli će nešto zaraditi, gužva se stvara, kakva je to politika, ja to nikada neću razumjeti. Oni će nešto da zarade, mi ostali… Eto, dođu, prođu, slikaju se… Ja makar od tih gostiju nikad nisam imao štete, a sad imam štete, jer mi onaj alkohol troše. Uđu, slikaju se i ne mogu da se nakupujem asepsola”, rekao je on.

Armenku smeta i, kako kaže, sirotinja. Njemu, pored Bosanaca, smetaju i ljudi koji dođu na ljetovanje u Crnu Goru sa 200 eura u džepu, dok on ide na Kopaonik sa hiljadu eura.

“Ne želim nikoga da ponizim, ali hoću da vam kažem, nije ljetovanje za svakoga. Ovdje dođu sa 200 eura u džepu da ljetuje. Kupi hamburger, 2 eura i pređe dan. Ako hoćemo ozbiljno da se bavimo turizmom, moramo da dovedemo bogate goste, a za domaće moramo da napravimo jednu destinaciju”, rekao je Armenko.

Njegova izjava, podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama, te su reakcije mahom bile negativne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,