Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Naopaka” kuća i u Antaliji: Na mjestu poda nalazi se plafon (FOTO)

Preuzmite sliku

Naime, i vanjski dio i unutrašnjost kuće okrenuti su naopako. Zavjese, kuhinjski elementi, toalet, spavaća soba, ormari, garniture za sjedenje, veš mašina kao i druga bijela tehnika, okrenuti su za 180 stepeni

Grupa poduzetnika odlučila se u potpunosti “naopaku” kuću naručiti iz Rusije i dopremiti je u Antaliju, gradu na obali Sredozemnog mora, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, i vanjski dio i unutrašnjost kuće okrenuti su naopako. Zavjese, kuhinjski elementi, toalet, spavaća soba, ormari, garniture za sjedenje, veš mašina kao i druga bijela tehnika, okrenuti su za 180 stepeni. Poduzetnici Kaan Karahan, Gorkem Canturk i Tanya Makorava na ovu ideju su došli nakon što su čuli da na svijetu postoji 12 ovakvih kuća i odlučili se da 13. bude u Antaliji.

“Kuća stoji pod uglom od 25 stepeni i izaziva čuđenje kod posjetilaca. Onima koji nešto ovakvo vide prvi put, zavrti im se u glavi. Pokušavaju stvari na plafonu pridržati i dovesti u ravnotežu. Očekujemo 100.000 posjeta u toku godine”, kazao je Karahan.

Istakao je kako se na mjestu poda nalazi plafon.

“Ljudi dođu i fotografišu stvari na plafonu. Kada ih okrenu za 180 stepeni, izgleda kao “normalna” i uobičajena kuća, a stvari u njoj se nalaze na mjestima gdje se i trebaju nalaziti. Smatramo da će ovo biti veoma bitan dio turističke ponude Antalije i zadovoljni smo pažnjom koju i sad privlači”, dodao je Karahan.

Karahan je naglasio da namjeravaju svakog dana sve više razvijati projekt. Naime, samo drugi sprat kuće je otvoren za posjete, a u narednom periodu gosti će moći vidjeti i prvi sprat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,