Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ispovijest bivše ovisnice: Sloboda je slađa od bilo kakve iluzije koju droga pruža

Cecilia Hajlzer više od 20 godina bila je ovisnica o drogama. Prisjeća se da je sa 14 godina otvorila vrata nekog drugog svijeta, u kojem, kako kaže, nije bilo nužno trpjeti bol niti rješavati probleme, nego pobjeći od stvarnosti.

Iako joj je dugo trebalo, shvatila je da joj droga nije donijela ništa, osim problema, piše N1.

– Kada sam krenula sa heroinom negdje u 25. godini, veoma brzo mi se pojavila želja prosto da izađem i svega toga. Međutim, prošlo je 10 godina dok nisam došla, do tog da kažemo – mog dna, gdje ja više nisam imala nijednu prečicu da funkcioniše i gdje sam morala da se suočim sa svim onim od čega sam bježala cijeli život – kaže Cecilia.

Droga svim ovisnicima daje lažni mir, priča nam Cecilija. Korištenje droga na početku izgleda kao savršeni bijeg, ali ubrzo postaje vrtlog iz kojeg nema izlaza, poručuje. Ima poruku za sve koji se suočavaju sa problemom droge.

– Pa svakako da izlaz postoji. Da je sloboda slatka. I da je sloboda slađa od bilo kakve iluzije koju droga pruža – dodaje Cecilia.

Cecilia želi pružiti ruku svima koji su se našli u sličnim iskustvima. Želi sa njima podijeliti priču o posljedicama i promašajima koje joj je upotreba droge donijela i koje ne mogu da se isprave. Ali zaključuje da nikad nije kasno ispraviti životne tokove i vratiti pogled i nadu u bolje sutra. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,