Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zelenski sa suprugom uputio novogodišnju poruku cijelom svijetu

Preuzmite sliku

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski i njegova supruga Olena uputili su novogodišnju čestitku i poruku cijelom svijeta uz komentar na današnje raketne napadne na glavni grad Kijev koji su ispaljeni sa ruskih neprijateljskih položaja.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uputio je novogodišnju čestitku putem Instagrama u društvu svoje supruge Olene.

“Želite danas čuda? Ukrajinci su ih već dugo sami stvarali. Želite prave prijatelje? Već smo sigurno saznali ko su oni. Želite pravu ljubav? Ove godine smo to osjetili više nego ikada.

Želite vjeru i nadu? Obojica su dugo u Oružanim snagama. Želite kućni komfor? Tu smo mi i naši najmiliji. Želite svjetlo? To je u svakom od nas, čak i kada nema struje. Želite avanturu i putovanja? Sada su ih Ukrajinci dobili previše.

Danas je to samo jedna želja. I ostvarit će se ne čudom, već našim radom. Borbom. Uz međusobnu pomoć. Od strane čovječanstva. Sretna Nova godina! Godina naše pobjede”, napisao je ukrajinski predsjednik.

Komentarisao je i današnje vazdušne napade na Kijev i druge gradove u Ukrajini poručivši da njegova zemlja neće oprostiti Rusiji invaziju i bombardovanja koja su počela ove godine.

“Niko vam neće oprostiti teror. Niko na svijetu vam to neće oprostiti. Ukrajina neće oprostiti”, napisao je Zelenski na ruskom na društvenoj mreži Telegram.

Nekoliko ukrajinskih gradova, uključujući Kijev, bilo je danas na meti ruskih napada. Jedna osoba je poginula i oko 30 je povrijeđeno.

Agencija France press javila je da je širom ukrajinske prijestolnice danas detektovano 11 eksplozija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje