Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Strahuje se da je u požaru u Londonu stradala i porodica iz BiH

Preuzmite sliku

Londonska policija je danas saopštila da je šest osoba poginulo u požaru koji je izbio u višespratnici u Londonu, te da se očekuje da će broj žrtava rasti.

“U ovom trenutku možemo potvrditi smrt šest osoba, ali vjerovatno je da će broj poginulih rasti tokom narednih dana”, rekao je policijski komandant Stuart Cundy i dodao da se veliki broj osoba nalazi na liječenju.

Iz londonske ambulantne službe kažu da je 50 ljudi hospitalizovano u pet bolnica nakon velikog požara u visokoj stambenoj zgradi u zapadnom Londonu.

Dany Cotton, komesarka londonske vatrogasne službe, kazala je da se radi o požaru “bez presedana“, te da u svojoj 29-godišnjoj karijeri nije vidjela tako veliki požar u stambenoj zgradi.

Vatrogasna brigada je saopštila da stabilnost 27-spratne stambene zgrade u Londonu provjerava inženjer, uz napomenu da je zgrada za sada sigurna i da vatrogasci mogu da ulaze unutra i spasavaju ljude.

Požar je izbio u srijedu oko jedan sat nakon ponoći i brzo se proširio kroz zgradu. Ubrzo je na lice mjesta stiglo preko 20 ekipa hitne pomoći, te oko 200 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila.

Nekoliko sati nakon izbijanja požara gust dim se mogao vidjeti sa udaljenosti od nekoliko kilometara

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je saopštio da se zbog će na neka pitanja morati da se pruži odgovor u vezi sigurnosti zgrade, budući da su neki od stanara, kako je naveo, savjetovani da ostanu u svojim stanovima u slučaju požara.

Nekoliko bh. državljana koji žive u Londonu potvrdili su za agenciju Patria da je u zgradi koja je izgorjela živjela i jedna porodica porijekom iz Bosne i Hercegovine, te se strahuje da su i oni stradali u požaru.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,