Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pijani državljanin BiH sjeo u pogrešan autobus, umjesto u Holandiju otputovao u Dansku

Preuzmite sliku

Pijani državljanin BiH zabunom je u Hamburgu sjeo u pogrešan autobus pa je umjesto natrag u Holandiju otputovao u Dansku.

Kako piše Fenix-magazin, u policijskoj se stanici u Flensburgu ispostavilo da se putnik iz BiH namjeravao autobusom vratiti iz Hamburga u holandski Eindhoven, gdje se na tamošnjoj autobusnoj stanici spremio svoj prtljag s jaknom u kojoj mu je ostao novčanik, bh. pasoš i mobitel. Policija nije pojasnila kako je uspio bez ličnih dokumenata stići u Hamburg.

U policijskom saopćenju navodi se da je u Hamburgu, pod utjecajem alkohola, “jedan zeleni autobus zamijenio drugim zelenim autobusom” koji je vozio u Kopenhagen. Šta je napravio, shvatio je tek na graničnom prijelazu s Danskom.

Kako je planirao iz Eindhovena otputovati kući u BiH, policija je kontaktirala bosanskohercegovačku ambasadu u Berlinu te od njih dobila podatke o njegovom identitetu.

Iz Ambasade BiH u Berlinu su svom 45-godišnjem putniku poslali kupljenu autobusnu kartu kako bi se mogao iz Hamburga vratiti u Eindhoven gdje su mu ostale stvari.

Kako bi se uvjerili da će 45-godišnjak ovoga puta ući u pravi autobus, njemački policijski službenici su ga odvezli do autobusne stanice i uveli u autobus za Eindhoven.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje