Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Objavljena slika bjegunca za kojim traga turska policija

Preuzmite sliku

Fotografiju teroriste koji je u bjekstvu nakon terorističkog napada u Istanbulu Bilala Hassana snimljenu ispred simbola organizacije YPG, objavila je turska policija.

Istraga nakon terorističkog napada u istanbulskoj ulici Istiklal od 13. novembra, u kojem je ubijeno šest, a ranjena 81 osoba, nastavlja se uz koordinaciju Republičkog tužilaštva u Istanbulu.

Na fotografiji koju je objavila policija, nalazi se Bilal Hassan.

Fotografija je snimljena dok osumnjičeni stoji ispred simbola YPG-a, pritom noseći maskirnu uniformu.

Kako je saopćilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske, u okviru istrage nakon terorističkog napada je privedeno 59 osumnjičenih osoba, dok je njih 24 zadržano u pritvoru.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu je juče prilikom učešća u prostoru za razgovor na društvenoj mreži Twitter saopćio da je uhapšen brat teroriste bjegunca Bilala Hassana.

“U svojoj više od 35 godina dugoj kampanji protiv Turske, PKK-a, koji se nalazi na popisu terorističkih organizacija Turske, SAD-a i Evropske unije, odgovoran je za smrt više od 40.000 ljudi, uključujući žene, djecu i stare. YPG je sirijski ogranak te organizacije”, poručuje agencija Anadolija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje