Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

‘Obećali smo vam otkriti glavnu tajnu Kremlja‘: Nezavisni ruski medij objavio sve detalje o Putinovom zdravlju

Preuzmite sliku

Vladimir Putin stalno je u pratnji doktora specijaliziranog za rak štitnjače, pokazuje novo istraživanje. Hirurg Jevgenij Selivanov iz Centralne kliničke bolnice u Moskvi doletio je ruskom predsjedniku najmanje 35 puta u crnomorsko ljetovalište Soči koje je njegovo omiljeno mjesto stanovanja.

Jedna verzija je da je liječen steroidima, što bi dovelo do napuhanog izgleda oko lica i vrata. Otkriće istraživačkog medija Project (ili Proekt), blokiranog u Rusiji i koji sad funkciše iz inostranstva, podupire teorije da je Putin objavio rat iako pati od zdravstvenih problema skrivenih od ruskog naroda. U njemu se detaljno navode službeni zapisi koji tvrde da je predsjednik sve više okružen velikim brojem doktora, a krajem 2019. godine u Šoči ga je pratilo njih 13.

U izvješću se spominje i njegovo produženo razdoblje izolacije u septembru, što je, čini se, izazvalo pomutnju među saradnicima, a nakon toga Putin sve sastanke vodi sjedeći na sasvim drugom kraju stola od svojih sagovornika.

– Obećali smo vam otkriti glavnu tajnu Kremlja. Naravno, govorimo o zdravlju Vladimira Putina – rekli su iz Project media.

U izvješću su identifikovani doktori koji redovno putuju s Putinom koji će u oktobru napuniti 70 godina te se navodi da je ruski predsjednik pet puta iznenada nestao iz javnosti zbog medicinskih problema.

Postojale su i ranije tvrdnje da je Putin bolovao od raka, što je Kremlj demantovao.

Istraživačkom mediju iz Centralne kliničke bolnice rekli su da je dr. Selivanov na službenom putu i da ne znaju kad će se vratiti u bolnicu.

Među svitom doktora koja prati ruskog predsjednika nalazi se i doktor Aleksej Šeglov, hirurg za kojega se tvrdi da toliko pomno prati Putina da se čak nalazi i na nekim fotografijama s njim.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov danas je izjavio kako priče o Putinovu raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji koji tvrde da je Putin bio operiran. Objavljene dokumente prozvao je lažima. (jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje