Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Silovao suprugu u zatvoru, pa je staklom izrezao po licu

Preuzmite sliku

Muškarcu koji je svoju suprugu silovao u zatvoru počelo je u utorak suđenje na sudu u njemačkom Koblenzu.

Supruga je 2. novembra 2017. došla zajedno s djecom u zatvor Diez. Bili su u odvojenoj zatvorskoj sobi za posjete. Žena je rekla mužu Torstenu S. (36) da ga više neće posjećivati u zatvoru i da želi rastavu, prenosi Bild.

On je postao agresivan. Potrgao joj je odjeću i prisilio ju na seks te ju je teško povrijedio komadićem porculanskog stakla kojeg je imao kod sebe. Staklom ju je porezao po prstima, vratu i očima.

Pokušao ju je zadaviti stišćući njenu ogrlicu oko vrata. Sinu je pokušao slomiti ruku. Sve je vidio drugi zatvorenik koji je pokušao pomoći dječaku i ženi, ali je muškarac nasrnuo i na njega i pokušao ga ubiti.

Njemački mediji ne navode gdje su bili čuvari niti ko je za sve bio odgovoran, no navode kako je nakon ovog incidenta naređeno da uvijek dva čuvara budu u sobi za posjete, a soba od 170 kvadrata je tako preuređena da ju čuvari pod nadzorom imaju cijelu. Torstenu sude zbog silovanja supruge te pokušaja ubistva.

Torsten S. već služi zatvorsku kaznu jer je ubio bivšu partnericu. Ranije je osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora s mogućnošću pomilovanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje