Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na TikToku objavljena lista najgorih gradova u Evropi, jedan izabran i iz BiH

Preuzmite sliku

Na društvenoj mreži TikTok objavljena je mapa koja je predstavila najgore gradove iz država Evrope, a mnogi se nisu složili s odabranim destinacijama.

Mapa objavljena na profilu Map of Geography prikupila je milion pregleda, ali i izazvala brojne rasprave, a prikazuje gradove koji su okarakterisani kao najgori u svakoj od država.

Za Bosnu i Hercegovinu je Zenica izabrana kao najgora, a kada se radi o državama regije – Srbiju “predstavlja” Beograd, Hrvatsku Đakovo, Makedoniju Tetovo, a Sloveniju Celje.

Također, odabrani gradovi za druge evropske evropske države su mnogima bili iznenađenje te su se tako na listi našli i Frankfurt kao najgori njemački grad, potom je Lisabon naveden kao predstavnik Portugala, kao i Konya za Tursku.

Snimak je izazvao gomilu komentara u kojima su se mnogi bunili zbog odabranih gradova uzevši u obzir da nisu bili navedeni kriteriji po kojima su birani.

U komentarima su također pisali da mapa nema smisla te da je autor nasumično odabrao lokacije jer rezultati ne odgovaraju mišljenju većine. (Klix.ba)

@mapofgeography The worst city in each European country #foryou #fyp #europe #geography #maps ♬ original sound – MapOfGeography

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,