Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na parkingu bolnice u Jerusalemu otvorila se velika rupa i progutala automobile

Preuzmite sliku

Na području Jerusalema, tačnije dijela u kojem se nalazi parking medicinskog centra Shaare Zedek danas se u popodnevnim satima otvorila velika rupa u zemlji koja je “progutala” nekoliko automobila koji su se nalazili na tom mjestu.

Kako prenose izraelski mediji, građani koji su se nalazili u blizini izjavili su kako se na parkingu medicinskog centra prvobitno pojavila manja pukotina koja se vrlo brzo pretvorila u veliku rupu koja je za sobom “gutala” automobile.

Na lice mjesta izašlo je sedam vatrogasnih vozila kao i spasilačke jedinice koje su pokrenule potragu za osobama koje su se eventualno nalazile na parkingu u trenutku urušavanja zemljišta.

Medicinski centar Shaare Zedek nedavno je otvorio parking na kojem se može smjestiti nekoliko stotina automobila. Prema prvim informacijama, stručnjaci vjeruju kako je do urušavanja tla došlo zbog građevinskih radova koji se odvijaju u blizini.

Naime nedaleko od medicinskog centra u Jerusalemu u toku su građevinski radovi na izgradnji nove trase puta koja se nalazi na samom ulazu u grad.

U sklopu ceste gradi se i podzemni tunel koji upravo prolazi i ispod navedenog parkinga. Kako su saopćili stručnjaci, do nesreće je najvjerovatnije došlo upravo zbog urušavanja ovog tunela.

Kako su saopćili mediji, na svu sreću u trenutku nesreće niti jedan građanin nije se nalazio na parkingu čime je spriječena veća tragedija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,