Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kao u filmovima: Italijanski šef mafije pobjegao iz zatvora uz pomoć užeta od plahti

Preuzmite sliku

Italijanski šef mafije Marco Raduano, pobjegao je iz zatvora Badu ‘e Carros na Sardiniji nakon što se spustio niz zid zatvora uz pomoć improvizovanog užeta kojeg je napravio od plahti.
 
Naredna dva sata niko nije primjetio da ga nema jer u operativnoj sobi nije bilo ljudi i niko nije gledao sigurnosne kamere, prenosi New York Post.

Dok lokalni službenici istražuju sigurnosni propust koji je omogućio bijeg, na društvenim mrežama se pojavila snimka bijega.

Kamere su snimile šefa mafijaškog klana Sacra Corona Unita u trenerci kako se spušta niz kameni zid koristeći uže od posteljine prije nego što skoči na travu ispod i pobjegne. Zatvor Badu ‘e Carros je smješten u malom gradu Nuoro na Sredozemnom moru.

 • “Ovaj smioni bijeg iz jednog od najsigurnijih italijanskih zatvora dogodio se zbog nedostatka osoblja”, rekao je lider sindikata Giovanni Villa za Il Messaggero.

  Navodno je 50 čuvara imalo zadatak da nadzire 180 zatvorenika u kompleksu, pri čemu su mnogi od zatvorenika ozloglašeni mafijaši i ubice.

  Raduano je prije bijega bio uzoran zatvorenik koji je svoj posao u knjižari na gornjem katu zatvora iskoristio kako bi proučavao rasporede čuvara koji su patrolisali ustanovom i shodno tome tempirao je svoj bijeg, navodi New York Post

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,