Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Italija: Iz automobila u pokretu pucali na ljude, ima ranjenih

Italijanska policija je u subotu saopštila da je u gradu Macerata pucano na ljude iz automobila u pokretu, nakon čega su lokalne vlasti upozorile građane da ne izlaze na ulice. Nešto kasnije Romano Carancini, gradonačelnik Macerate kazao je da je u pucnjavi ranjeno šest stranih državljana, među kojima i jedna osoba zadobila povrede opasne po život, prenosi Anadolu Agency (AA).

Carancini je istakao da je među povrijeđenima pet muškaraca i jedna žena. Dodao je da je osumnjičeni identifikovan kao 27-godišnji italijanski državljanin bez policijskog dosjea.

Iz policije su objavili da je napadač uhapšen dva sada nakon što je pucao iz crnog automobila u pokretu.

Motiv napada nije odmah otkriven, ali se dogodio samo nekoliko dana nakon što je u Macerati pronađeno raskomadano tijelo italijanske tinejdžerke. Glavni osumnjičeni je nigerijski migrant.

Gradonačelnik je potvrdio da su sve žrtve subotnje pucnjave bili crnci i priznao da “bliskost ova dva događaja tjera vas da zamislite kako postoji veza“.

Pucnjava se dogodila oko 11 sati po lokalnom vremenu, nakon čega su učenici ostali u školama, koje su radile u subotu, dok je javni prevoz bio obustavljen. Macerata je grad u centralnoj Italiji sa oko 43.000 stanovnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,