Četvrtak, 16. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Djevojčica se za svaku hemoterapiju oblači u jednu od Disneyjevih princeza

Mnogi odijevanje uzimaju zdravo za gotovo, ali nekima upravo odabir određene odjeće može pružiti dobar osjećaj. Savršen primjer za to je Lilli Durante.

Petogodišnja djevojčica boluje od glioma optičkog puta, sporo rastućeg tumora mozga koji utječe na optičke živce, prenosi portal BoredPanda.

Prije otprilike godinu dana Lilli se probudila i više nije vidjela kao prije. Dijagnosticiran joj je strabizam, poznatiji kao razrokost, anomalija položaja očiju, pri čemu oba oka nisu usmjerena na istu tačku. Jedno oko gleda ravno, dok drugo oko bježi u stranu.

Nakon toga su doktori otkrili da ima gliom optičkog puta koji, ako se ne liječi, može dovesti do gubitka vida te su djevojčici propisali hemoterapije.

Malena Lilli to sve podnosi poput prave junakinje i za svaku hemoterapiju odijeva se u Disneyjeve princeze. Tako je već bila Bella, Ariel i Pepeljuga, a bolničko osoblje počelo ju je oslovljavati s “vaše veličanstvo”.

S obzirom na to da se 18. novembra obilježavao Nacionalni dan princeza, Lillina majka Courtney Durante na Facebooku je objavila fotografije odlaska na hemoterapije.

Mnoge je oduševila njena hrabrost i čestitali su joj Dan princeza. Lilly je postala prava inspiracija jer blista pozitivnošću i srećom kad god je obučena u haljinu princeza uprkos ozbiljnosti situacije. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,