Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Cijene u trgovinama u Njemačkoj: Kupci u šoku objavljuju račune namirnica koje su kupili

Preuzmite sliku

Posjeta supermarketu u posljednje je vrijeme postao sve manje zabavan za mnoge potrošače. Cijene mnogih proizvoda ostaju visoke. Mnogi kupci nastavljaju dijeliti svoja iskustva na društvenim mrežama.

Tako je učinila i jedna žena koja je pokazala svoj Rewe račun za tri jednostavna artikla i nije mogla vjerovati u cijenu. Aldijev kupac je također pokazao svoj račun i nije bio baš oduševljen iznosom koji je morao platiti na blagajni trgovine, piše Fenix-magazin.

Muškarac je na Twitteru podijelio sliku kupljenih proizvoda. Između ostalog možete vidjeti: pakovanje kobasica, ćufte, štapiće salame, hljeb, rižu, razne konzervirane filete i veliki smoothie. Kupac Aldija napisao je o svojoj prilično raznolikoj kupovini: Samo sam nakratko otišao u Aldi i kupio nekoliko stvari.

Međutim, cijena je čovjeka razljutila, što je i jasno pokazao odgovarajućim emojijem. Prema informacijama, kupac Aldija morao je platiti 30,20 eura za ukupno dvanaest proizvoda.

– Mogao bih povratiti, komentarisao je svoju kupovinu.

U komentarima ispod tweeta, drugi potrošači se slažu i dijele svoja iskustva.

– Toaletni papir košta preko četiri eura. Šta se događa u Njemačkoj?, pita korisnik.

Međutim, nedavno istraživanje Münchenskog instituta za ekonomska istraživanja (Ifo) pokazuje da sve manje kompanija želi podići cijene 2023. – neke ih čak i snižavaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,