Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Buckinghamska palača otkrila detalje o tajnom vjenčanju

Preuzmite sliku

Buckinghamska palača otkrila je detalje o prvom tajnom vjenčanju u britanskoj kraljevskoj obitelji u 235 godina nakon što se princeza Beatrice udala za zaručnika Edoarda Mapellija Mozzija.

Princeza Beatrice je unuka britanske kraljice Elizabete II i kćer princa Andrewa i Sarah, vojvotkinje od Yorka, dok je njezin suprug talijanski grof i tajkun.

Par je planirao vjenčanje na velikoj svečanosti još u svibnju, međutim zbog pandemije koronavirusa sve je otkazano. Na veliko iznenađenje britanske javnosti, kraljevsko vjenčanje je održano u petak u strogoj tajnosti na privatnoj ceremoniji u dvorcu Windsor. Samo članovi uže porodice bili su obaviješteni o vjenčanju i morali su se zakleti na tajnost.

“Par je odlučio održati malu privatnu ceremoniju s roditeljima, najbližom rodbinom i bliskim prijateljima,” objavili su iz palače. Među rijetkim gostima bili su 94-godišnja kraljica Elizabetha II i njezin 99-godišnji suprug, princ Filip.

Buckinghamska palača je objavila kako je princeza Beatrice nosila istu tijaru kao i njezina baka kraljica Elizabeta II na svom vjenčanju. Tijara je napravljena 1919. od dijamantske ogrlice koju je kraljica Viktorija dala Elizabeti za vjenčanje, kad se udala za Filipa 1947. godine.

Mladenka, koja je deveta u redu za prijestolje, nosila je i vintage haljinu od bjelokosti Normana Hartnella koju joj je također, posudila baka.

“Radeći u skladu s vladinim smjernicama, ceremonija je bila u skladu s jedinstvenim okolnostima, omogućujući im da proslave svoje vjenčanje sa najbližom obitelji”, dodali su.

Zanimljivo, niti na jednoj fotografiji koje je palača objavila nije bilo njenog oca princa Andrewa, kojeg se dovodi u vezi s pedofilskim lancem Jeffreyja Epsteina, što on negira.

Andrew se u studenom povukao iz javnog života nakon što je njegova prijateljica Ghislaine Maxwell uhapšena u Sjedinjenim Državama pod optužbom da je mamila djevojke za pokojnog američkog finansijera Jeffreyja Epsteina.

Američki tužioci također, žele ispitivati ​​britanskog princa o njegovim kontaktima s Epsteinom, ali on je do sada izbjegavao njihove zahtjeve, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje