Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Austrija: U šumi pronađeno tijelo 44-godišnjakinje iz BiH, traga se za bivšim mužem

Preuzmite sliku

Šetač je u subotu popodne pronašao tijelo žene u vozilu  u podnožju Untersberga na Römerstrasse u blizini sela Grödig Fürstenbrunn (Flachgau) u Austriji.

U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi. Prema pisnju medija pronađeno je i moguće oružje kojim je počinjeno ubistvo, a to je željezna šipka.

Iz policije su objavili da je riječ o ženi čiji je nestanak priajvljen ranije, a još uvijek se traga za muškarcem, piše Salzburg.at.

Prema ranije objavljenim informacijama riječ je o bivšim supružnicima, iz Bosne i Hercegovine, koji su se sastali zbog prodaje zajedničkog stana u Slazburgu.

Ženina rodbina je prijavila njen nestanak 24. augusta, a posljednji put su kontaktirali sa njom rano ujutro. Istraga je trenutno u toku, za ponedjeljak je zakazana autopsija tijela žene, kako bi se utvrdio uzrok smrti i identitet.

Potraga za nestalim 47-godišnjim bivšim suprugom žene je nastavljena. Državni ured kriminalističke policije Salzburg sada istražuje ubistvo. Zbog neriješenih rezultata istrage i iz taktičkih kriminalnih razloga, trenutno se ne mogu davati dodatne informacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,