Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Antalija: Raj za turiste koji vole toplo more, ali i snijeg (FOTO)

Preuzmite sliku

Hiljade turista iz svih krajeva svijeta i ove godine uživa u odmoru na plažama Antalije, ali i u „Snježnom svijetu“ koji je instaliran u Antalijskom akvarijumu, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaći i strani turisti uživaju na plaži Konyaalti u centru Antalije, a veliko interesovanje vlada i za instalaciju snježnog svijeta u Antalijskom akvarijumu koji nudi jedinstvenu priliku za bijeg od sunca i rashlađivanje u ovom kompleksu.

Dnevne temperature u Antaliji su oko 29 stepeni Celzijusa, a temperatura mora dostiže 26 stepeni.

S druge strane, u kompleksu „Snježnog svijeta“ temperatura je pet stepeni ispod nule i tamo najviše uživaju mališani koji vole sankanje i grudvanje. Odrasli više uživaju u obilasku ledenih skulptura pod nazivom „Legende Antalije“.

Huseyin Sahin, učenik osnovne škole iz turskog grada Aksu, kaže da je na ljetnom raspustu i da je sa prijateljima došao u „Snježni svijet“ kako bi uživao, ali da nije naviknut na niske temperature te je poprilično nazebao tokom boravka u ovom kompleksu.

Detaljnu ponudu sa svim lokacijama za ljetovanje i hotelima koji su u ponudi, kada je u pitanju Turska, možete pogledati OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje