Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Akcija Pink Panthera? Nizozemska policija traga za Srbijancima koji su ukrali najrjeđi dijamant

Preuzmite sliku

Nizozemska policija traga za petoricom muškaraca, za koje se pretpostavlja da su Srbijanci, zbog sumnje da su naočigled brojnih svjedoka odnijeli dragulj neprocjenjive vrijednosti.

Nizozemski istražitelji intenzivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umjetnosti i antikviteta TEFAF, izvršila oružanu pljačku i odnijela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na Pink Pantere sa Balkana.

Policija je u cilju pronalaženja kradljivaca skupocjenog dijamanata objavila fotografije osumnjičenih uz njihov detaljan lični opis. Oni mole građane da im se jave ukoliko prepoznaju osobe sa fotografija ili imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa ovim krivičnim djelom.

Nakon pregledanih video-snimaka ustanovljeno je da je jedan od osumnjičenih uredno kupio karte za svoju bandu. Kradljivci su ušli na sajam i razgledali, a u jednom trenutku jedan od njih je izvadio macolu i počeo da razbija izlog. Staklo je počelo da pršti na sve strane, a oko njega se napravio takozvani štit.

Trojica osumnjičenih, prema snimcima, okružili su pljačkaša sa macolom, kako niko ne bi mogao da mu priđe.

Nakon što je razbio izlog i vitrinu u kojoj se nalazio skupocjeni dijamant, stavio ga je u sivu vrećicu, a zatim se uputio ka izlazu sa ostatkom ekipe – prenose nizozemski mediji.

Tamošnja policija navela je da u ovoj pljački niko nije povrijeđen i da u potrazi za najmanje petoricom odbjeglih na slučaju rade u saradnji s kolegama iz Belgije i Njemačke.

Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dvije osobe, i to mladiće stare 22 i 26 godina, a obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dvije osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koje je zaustavljeno na auto-putu A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga – saopštila je policija.

Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vrijeme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umiješani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i više nisu osumnjičeni za to djelo. Ova pljačka digla je cijelu Nizozemsku na noge i svi traže maskirane kradljivce.

Policija sumnja da su razbojnici imali maske, s obzirom na to da su nesmetano prikazali svoje lice. Imali su perike, naočale za vid, kačkete i lažne brade, prenijeli su nizozemski mediji. (RTL)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,