Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Znate li kako je nastao kultni hit “We Will Rock You” grupe Queen?

Preuzmite sliku

Fanovi legendarne grupe “Queen” nedavno su se prisjetili rođendana Freddiea Mercuryja, pokojnog britanskog pjevača, tekstopisca i producenta, te nikad prežaljenog lidera ovog britanskog rock sastava.

On je rođen 5. septembra 1946, a umro je 1991. godine. Njegov rođendan svake godine je prilika da se prisjetimo nekih od najvećih hitova Queena, među kojima posebno mjesto zauzima pjesma “We Will Rock You”.

Pjesmu je napisao gitarista Brian May, koji je jednom prilikom kazao da mu je ideja za ovu numeru došla u snu. U intervjuu za magazin “Mojo” u oktobru 2008. godine, May se prisjetio da je htio da “stvori pjesmu u kojoj bi i publika mogla da učestvuje”.

Ideja mu je došla nakon svirke na kojoj je publika pjevala himnu fudbalskog kluba Liverpool “You Never Walk Alone” dok je bend silazio sa scene.

– Otišao sam u krevet razmišljajući šta smo mogli da ih zamolimo da učine? Svi su tamo stisnuti, ali mogu da pljeskaju rukama, da lupaju nogama i mogu da pjevaju. Ujutro sam se probudio i u glavi mi je pala ideja – “We Will Rock You”, prisjetio se May.

Podsjetimo, pjesma “We Will Rock You” izvodi se zajedno u kombinaciji sa numerom “We Are The Champions”, koju je napisao Freddie Mercury.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje