Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zlatna malina glumcu dodijelila posebnu kategoriju – “Najgori nastupi Brucea Willisa”

Preuzmite sliku

Osam filmova sa američkim glumcem Bruceom Willisom ove godine je u trci za dodjelu satirične filmske nagrade Zlatna malina, koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Organizatori Zlatne maline su ove godine osjetili potrebu da Willisu dodijele posebnu kategoriju koju su nazvali „Najgori nastupi Brucea Willisa u filmu 2021. godine“.

U tim filmovima, uglavnom sa veoma niskim budžetom i prikazanim samo na streamingu, zvijezda sage „Umri muški“ ima „originalne uloge“ poput razočaranog šerifa, bivšeg policajca, penzionisanog generala ili bivšeg agenta CIA, prenosi Beta.

Nijedan od tih filmova, u kojima se Bruce Willis često pojavljuje samo nakratko, ali koje je on aktivno promovisao, nije dobio više od 20 posto pozitivnih kritika na siteu Rotten Tomatoes, koji prikuplja ocjene iz različitih izvora.

Film koji je ove godine osvojio najviše nominacija, jeste mjuzikl posvećen pokojnoj britanskoj princezi Diani. To ostvarenje je u trci za Zlatnu malinu u devet kategorija, među kojima za najgori film.

Među nominovanima su Jared Leto za ulogu u filmu “House of Gucci” i zvijezda NBA LeBron James za “Space Jam”.

Zlatna malina dodjeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije “Zlatna malina” koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka.

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobjednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini “pobjednici” koji su došli na ceremoniju dodjele bile Sandra Bullock i Halle Berry.

Pobjednici će ove godine biti proglašeni dan prije dodjele Oscara 26. marta(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,