Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Will Smith iskreno sa Oprah: “Pio sam psihoaktivne supstance i sjedio 14 dana u tišini da spasim brak s Jadom”

Preuzmite sliku

Nakon što su njihove nesuglasice dosegle svoj vrhunac i umalo uništile brak, Will je odlučio potražiti pomoć u Peruu. O svemu je progovorio u iskrenom intervjuu za Oprah…

U novom intervjuu s Oprah Winfrey, Will Smith iskreno je progovorio o svojoj konzumaciji droga tokom bračnih problema s njegovom suprugom Jadom Pinkett Smith s kojom je u braku 24 godine.

Rekao je da mu je napitak ‘Ayahuasca’ pomogao da pronađe duševni mir nakon što ga je konzumirao više od 12 puta, prenosi 24sata.hr.

Naime, Ayahuasca je naziv za napitak koji u sebi sadrži snažnu psihoaktivnu supstancu dimetiltriptamin ili DMT. Ayahuasca se koristi unutar nekoliko južnoameričkih šamanističkih kultura te je u tim kulturama sasvim normalna kao napitak, iako u našim područjima nije dozvoljena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Na samom početku razgovora glumac je naglasio da par ne traži nikoga izvan svog braka kako bi bili sretni. Htio je to naglasiti zbog nedavnih šuškanja o tome da on i Jada imaju otvoren brak. Ta šuškanja su nastala nakon što je u javnost izašla informacija da je Jada prevarila Willa s mladim pjevačem Augustom Alsinaom (29) prošle godine.

– Pokušavamo pronaći mir među nama i u nama samima, a ne s drugima – rekao je.

Tokom njihovih bračnih nesuglasica tražio je način na koji se može smiriti. Tada je odlučio iznajmiti kuću u Utah gdje je sjedio u samoći i tišini 14 dana. Otišao je i na odmor u Peru gdje je pod nadzorom konzumirao biljni psihodelični napitak Ayahuasca više od 12 puta iako kaže kako prije toga nikada nije konzumirao ni marihuanu, a rijetko je pio i alkohol.

 • – Ovo je bio moj prvi mali osjećaj slobode. U više od 50 godina moga života ovo je bio najbolji osjećaj koji sam ikada osjetio – komentarisao je iskustvo za GQ.

  Nakon toga je prvi puta počeo putovati bez zaštitara i pojavljivati se u stranim zemljama i prolaziti kroz mase ljudi potpuno sam.

  – Otvorio sam se prema tome. Mislim da je to prvi put da sam okusio kako je to biti čovjek – dodao je.

  Kaže kako mu je taj napitak pomogao odgovoriti na pitanja o svome braku. Dodao je i da Jadine afere nisu bile jedini problem s kojim se bračni par susreo, no nije htio detaljnije o tome razgovarati. Njihove svađe dosegle su svoj vrhunac uoči Jadeinog 40-og rođendana.

  – Shvatili smo da je razmišljanje da se možemo međusobno usrećiti jednostavno iluzija, fantazija. Dogovorili smo se da ona treba pronaći svoju sreću, a ja svoju. Kada to napravimo, ponovno ćemo se vratiti jedno drugome već sretni. To je bilo sretnije rješenje nego da se međusobno silimo da jedno drugome punimo prazne čaše – objasnio je.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje