Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Upoređeni Bondovi: Ko ima najviše ubistava, ko je najveći ženskaroš…

Preuzmite sliku

Tokom posljednjih šest desetljeća i čak 24 filma, Flemingov James Bond postao je planetarno poznat sinonim za martinije, zavođenje žena i ubijanje negativaca.

Kultni agent 007 međutim čitavo to vrijeme izaziva i burne rasprave oko toga koji je glumac najbolje utjelovio cool Bonda, pri čemu nerijetko dolazi i do čitavih međugeneracijskih svađa.

No, kada je u pitanju titula najopakijeg Bonda, stvari su nešto egzaktnije. Britanski Daily Mail je tako uporedio broj ubistava, žena koje su završile u Bondovom krevetu i ispijenih martinija i došao do zanimljivog rezultata.

Čini se da je najveći zavodnik George Lazenby, koji je 1969. u krevet uspio odvesti čak tri žene i to u samo jednom filmu. Slijedi ga Sean Connery s prosjekom od 2.66 “uspjeha” sa ženama u šest filmova, dok se na začelju našao aktualni Bond, Daniel Craig.

Ipak, Craig je ostao dosljedan stilu agenta 007 brojem ispijenih martinija, koji su bili omiljeno piće i njegovih prethodnika.

Kada je u pitanju najokrutniji Bond s najvećim brojem ubistava, daleko najhladonkrvniji ubojica ispao je Pierce Brosnan, koji je ubio u prosjeku više od 21 negativca po filmu. Ostali su u prosjeku ubijali oko sedam puta po nastavku, a Craig se u ovoj kategoriji našao na drugom mjestu popisa, s više od 12 ubojstva u svakom od filmova.

U usporedbu međutim nije uključen novi “Spectre” pa Craig možda još ima šanse koliko-toliko popraviti statistiku i na drugim poljima. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,