Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U 94. godini otvorio profil na Instagramu i za jedan dan skupio više od 3 miliona pratitelja

Preuzmite sliku

 David Attenborough se možda kasno pridružuje se Instagramu , ali nakon samo jednog dana boravka na mreži, njegov račun okupio je preko 3 miliona pratitelja, piše Daily Record.

94-godišnji historičar koji se bavi prirodnim pojavama i procesima je u četvrtak ujutro otvorio vlastiti račun na aplikaciji i za svoju prvu objavu snimio je posebnu poruku za svoje obožavatelje, prenosi Tuzlanski.ba.

U svom videu Attenborough je pozvao sve da postanu aktivniji u pomaganju u spašavanju planete.

Dolazi ispred njegovog novog filma David Attenborough: “A Life On Our Planet”, koji će na Netflixu biti predstavljen u oktobru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli A Life On Our Planet (@davidattenborough)

U snimku Attenborough kaže:

Pozdrav, zovem se David Attenborough i pojavljujem se na radiju i televiziji u posljednjih 60 godina, ali ovo mi je prvi put na Instagramu. Povlačim ovaj korak i istražujem ovaj novi način komunikacije, jer, kao što svi znamo, svijet je u nevolji. Kontinenti gore, ledenjaci se tope, koraljni grebeni umiru, ribe nestaju iz naših okeana, lista se nastavlja i nastavlja.

Ali mi znamo šta učiniti s tim, zato se i pridružujem ovom novom načinu komunikacije za mene.Sljedećih nekoliko sedmica snimaću poruke kako bih objasnio probleme i kako se možemo nositi s njima. Pridružite mi se ili, kako smo obično govorili u onim prvim danima radija, pratite nas.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje