Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Slijepa pijanistkinja sa autizmom nevjerovatnim performansom rasplakala publiku

Preuzmite sliku

Trinaestogodišnja slijepa pijanistkinja Lucy krunisana je pobjednicom serijala “Klavir” na britanskom Kanalu 4 u srijedu uveče nakon svog nastupa u Royal Festival Hall-u, piše Daily Mail.

Djevojčica koja ima i autizam, oduševila je publiku tokom finala takmičenja a prošlog mjeseca ostavila je gledaoce u suzama nakon što izvela Frédéric Chopina na željezničkoj stanici.

Emisija, koju vodi Claudia Wilkenman , uključuje umjetnike koji nastupaju na željezničkim stanicama širom Velike Britanije dok ih sudije gledaju u tajnoj sobi.

Pop zvijezda Mika i koncertni pijanista Lang Lang zatim biraju po jednog pijanistu na kraju svake epizode ​​koji će nastupiti u finalu.

Sudija Mika je pohvalio Lucy i njeno “zapanjujuće” izvođenje kompozicije i rekao:

“Čarobne stvari se dešavaju sa muzikom koja je suprotna svim izgledima i svim ograničenjima. Zapanjujuće je kada se to dogodi. Kada se to dogodilo u Lidsu, kada je Lucy nastupila, bilo je zapanjujuće – to je bila najponiznija stvar koju ste mogli da vidite.”

Sudija Lang je rekao: “Nevjerovatno je da ona može da svira ovo djelo. Kako – kako ona uči? Mislim, to je nevjerovatno.”

Mama od Lucy je rekla: “To je iskustvo jednom u životu koje niko od nas nikada neće zaboraviti. To je doslovno promijenilo život, ovakvi događaji se obično ne dešavaju u našim životima.”

Pogledajte i nastup nevjerovatne Lucy:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,