Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Škrta milionerka: Jede mačju hranu, a vodu grije 22 minute

Preuzmite sliku

Samozatajna ‘najškrća svjetska multimilionerka’ odbija trošiti novac tamo gdje ne mora, pa čak i jede mačju hranu kako bi smanjila troškove prehrane.

Aimee (50) iz Las Vegasa, koja se pojavljuje u emisiji TLC’S Extreme Cheapskates (Ekstremne škrtice), smislila je načine kako uštedjeti novac u svim aspektima svog života.

 • – Grijač vode držim isključenim, trebam 22 minute da ga zagrijem dovoljno da se istuširam pa ga palim svako jutro kad ustanem – kaže ona u emisiji, dodajući ‘ne daj Bože da izgubim još minutu na taj bojler’.

  Nove stvari su bacanje novca

  Zapravo Aimee godišnje uštedi mnogo novca odbijajući kupiti bilo što novo. Primjerice, ona koristi istu spužvicu za pranje suđa dok se posve ne raspadne (u međuvremenu je prokuha da bi ubila bakterije), a koristi i samo jedan nož koji odbija oprati vodom.

  Njezin dom djeluje imućno, ali joj ga je u razvodu ostavio bivši suprug Michael Murrey koji je znao da će se preseliti u ‘rupu’ kako bi uštedjela novac.

 • I Michael još uvijek sudjeluje u njenom životu, a čak se i dobrovoljno prijavio da joj besplatno čisti kuću kako bi Aimee mogla uštedjeti novac na usluge čišćenja.

  Možda je Aimeina najbizarnija navika da se hrani mačjom hranom kako bi mogla uštedjeti na konzervi tune.

 • Aimein posao često zahtijeva da otputuje u LA, ali umjesto da putuje avionom, radije se vozi četiri sata u svakom smjeru u svom Mustang automobilu starom 17 godina.

  – Znam da drugi misle da sam čudna ili luda, ali iskreno, baš me briga za njih i njihovo mišljenje – kaže ona. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,